Selecteer een pagina

DENNIS EIJKEMANS

DENNIS EIJKEMANS ft YOUNG TEACH – OVER TUSSEN ONS

(18 juni 2021) In deze lastige tijden ontstaan er soms mooie, creatieve dingen. Zo ook de unieke samenwerking tussen singer-songwriter Dennis Eijkemans uit Eindhoven en rapper Young Teach uit Vorchten, Gelderland. Samen brengen zij de zomerse single Over tussen ons uit.
Dennis Eijkemans kennen we onder andere van zijn hits Ver weg en Stapelgek op jou. Pieter Lammens, zoals rapper Young Teach in het echt heet, is in de hiphop scene helemaal upcoming. Maar hoe kwam deze unieke samenwerking tot stand? We vroegen het aan beide heren.

Eijkemans: “Ik probeer elke keer vernieuwend te zijn met mijn muziek. Zo heb ik ondertussen ballads en en up-tempo liedjes uitgebracht. Een duet zou voor mij de eerste keer zijn. Ik begon met het schrijven van een nieuw lied en al snel kwam ik erachter dat een rapstuk er goed bij zou passen. Omdat ik zelf niet bekend ben in de hiphopscene, heb ik een oproep op social media geplaatst. Al snel werd ik door volgers gelinkt aan rapper Young Teach. We kwamen met elkaar in contact en waren beiden enthousiast over het maken van deze track.”
Vanwege de vele coronabeperkingen en lockdowns is de song op afstand geproduceerd. Beide heren zijn apart aan de slag gegaan met hun eigen teksten en hebben hun deel opgenomen bij hun vaste producers. Uiteindelijk is alles samengevoegd en afgemixed door de Wisseloord Studio’s in Hilversum.

Lammens: De single Over tussen ons gaat over het verbreken van een relatie. Ondanks het beladen onderwerp, hebben wij ervoor gekozen om er een vrolijk liedje van te maken. Het is uiteindelijk een opbeurend, zomers liedje geworden. Je zou het kunnen vergelijken met Wat zou je doen van Marco Borsato en Ali B door de combinatie van meezingbare teksten van Dennis en verstaanbare raps van mij.”
Bij het lied is ook een bijpassende videoclip gemaakt die is opgenomen in Zwolle. Dit was de eerste keer dat Dennis en Pieter elkaar in het echt hebben ontmoet. Eijkemans: “We hebben elkaar vaak gezien en gesproken via Facetime, maar toen we elkaar voor het eerst zagen was het alsof we elkaar al jaren kennen.” Lammens voegt hier aan toe: “Het was een fijne en bijzondere samenwerking, eentje waar ik erg trots op ben. Zo zie je maar weer dat je in moeilijke tijden met veel creativiteit toch mooie dingen kunt neerzetten samen.”

De nieuwe single Over tussen ons is vanaf nu te beluisteren op Spotify, iTunes en YouTube.

DENIIS JONES - WIJ GAAN ALTIJD DOOR - Casper Janssen Music Promotion

DENNIS EIJKEMANS – VER WEG

(15 januari 2021) ‘Ver Weg’ is de titel van de nieuwe single van zanger Dennis Eijkemans. Na het succes van zijn laatste single ‘Stapelgek Op Jou’, waarmee hij maandenlang op de radio te horen was, vond Dennis dat het tijd was voor iets nieuws. “’Stapelgek Op Jou’ werd enorm positief onthaald door vele radiostations en mensen waren enthousiast over het uptempo nummer. Daarom wilde ik opnieuw een track maken met een lekkere beat, maar deze keer met een rauw randje eraan”, vertelt Dennis. Het lied met pop/rock invloeden gaat over een lange afstandsrelatie en over de periode dat hij en zijn vriendin ver weg van elkaar woonden. Eijkemans: “Ik denk dat veel mensen zich zullen herkennen in het lied. Wanneer je veel van iemand houdt dan wil je dolgraag bij die persoon, zijn maar soms word dat verhinderd door afstand. Toen ik het liedje schreef woonde ik nog in België en mijn vriendin in Eindhoven. Dat was lastig, want daardoor konden we niet dagelijks bij elkaar zijn.” Bij het lied is ook een bijpassende videoclip gemaakt die is opgenomen in Eindhoven. Een leuk feitje: De single is afgemixed in de beroemde Wisseloord Studio’s in Hilversum waar o.a. Ilse de Lange en Anouk hun nummers opnemen.

‘Ver Weg’ is vanaf nu te beluisteren op alle grote kanalen waaronder Spotify en de videoclip is te bekijken op YouTube.

DENIIS JONES - WIJ GAAN ALTIJD DOOR - Casper Janssen Music Promotion
Mannes - sluit ik mijn ogen Casper Janssen Music Promotion

DENNIS EIJKEMANS – STAPELGEK OP JOU

(17 april 2020) ‘Stapelgek Op Jou’ is de nieuwe single van de uit Eindhoven afkomstige Dennis Eijkemans. Al op jonge leeftijd ontdekte hij dat hij op het podium thuis hoort en speelde hij o.a. in de musical ‘Oliver!’ van Stage Entertainment en in de musicals ‘Pinokkio’ en ‘Annie’.  Vervolgens was hij te zien in showscin Disneyland, Parijs en speelde hij gastrollen in TV series zoals ‘Meisje Van Plezier’. Tevens verwierf hij bekendheid door zijn deelname in het TV programma ‘The Band’, in Nederland te zien op Fox en in Vlaanderen op VTM.  In 2017 verscheen zijn eerste eigen single, getiteld ‘Ik Mis Je Om Me Heen’ welke hij zelf produceerde. Deze werd gevolgd door de single ‘Eindhoven’ waarmee hij in die regio veel publiciteit vergaarde. Met de nieuwe, door Dennis zelf geschreven en geproduceerde single ‘Stapelgek Op Jou’ mikt Dennis op een grotere landelijke bekendheid. ‘Stapelgek’ bevat poppy elementen waarin gekozen is voor ‘live instrumenten’. De release wordt ondersteund met een bijpassende videoclip.   

Meer info over mijn diensten?