Selecteer een pagina

JOHNNY GOLD

JOHNNY GOLD – CARNALAL

(5 januari 2024) De Koning van de feestmuziek heeft een reputatie hoog te houden wat carnavalsmuziek betreft, de winnaar van twee “kies je kraker titels” ( de meest prestigieuze carnavalsliedjes wedstrijd in Brabant ) is er alles aan gelegen om alle feestvierders in o.a die periode te voorzien van een hitzinnige feestplaat !!

Kwam Johnny Gold in samenwerking met Bertus Staigerpaip twee maanden geleden al uit, met een speciale track voor de echte boerenrock liefhebbers, heeft hij nu al zijn energie gestopt in een echte ouderwetse Carnavalskneiter … 

CarnaLal is een productie die het authentieke Carnavalsgevoel nog nooit zo heeft samengevat als het Enfant Terrible van te Nederlandstalige Showbizzenis  nu heeft gedaan, bijgestaan door zijn vaste producer Dylan van der Feen zijn er ruim 200 muzieksporen vol gerammeld met echte blazers, live accordeon, achtergrond koor en een bus vol feestvierders  die het meelallen voor hun rekening namen … en dat is  niet zo’n klein beetje te horen ook !!!!

Zoals de ouwe feestjuinert er zelf van zegt “het zal toch niet te veel feest weeze nie”… wat wij jullie wel kunnen vertellen is dat het niet alleen tijdens de dolle dagen van Carnaval feest zal zijn met deze kneiter, ieder ander feestmoment in welke periode dan ook zal een uitstekend decor zijn voor deze fantastische meelaller !!!

DENIIS JONES - WIJ GAAN ALTIJD DOOR - Casper Janssen Music Promotion
DENIIS JONES - WIJ GAAN ALTIJD DOOR - Casper Janssen Music Promotion

JOHNNY GOLD ft. BERTUS STAIGERPAIP – VRIJDAGMIDDAG BEGINT UT AL

(10 november 2023) Hoog op het verlanglijstje van Johnny Gold stond een echte boerenrock productie, oftewel de sound van o.a Status Quo maar dan met een hele dikke feestelijke “Gold Saus”. Zelf had hij daar nou niet echt verstand van, dus klopte Johnny op de deur van de Brabantse Rock legende Bertus Staigerpaip met de vraag om zijn muzikale hulp bij deze nieuwe track.
En die hulp die kreeg hij, en niet zo’n beetje ook !!!! Niet alleen de dampende en stampende gitaarpartijen maar ook de backing vocals nam Bertus in deze productie voor zijn rekening. Als je Johnny Gold, Koning van de feestmuziek, met een muzikale touch van de enige echte Brabantse Boerenrock legende Bertus Staigerpaip in één productie weet te vangen, dan kan het uiteindelijke resultaat alleen maar betekenen dat Nederland en België voorbereid moeten zijn op rondvliegende daken en tentzeilen. Alleen deze keer niet veroorzaakt door een tropische storm, maar door het geluid wat uit de speakers beukt en de reactie van de feestende meute die volgt !!! “Vrijdagmiddag begint ut al” is een track dat het weekendgevoel nog nooit zo heeft samengevat zoals het nu door die ouwe feestjuiner is gedaan. Met de vette sound van een rockgitaar en een feestelijke accordeon heeft producer Dylan van der Feen de twee muziekstijlen samengebracht tot een ultieme feestplaat, die in alle kroegen, tenten en festivals tijdens het komende Apreski en Carnavals feestseizoen als een wervelwind door Nederland en België zal razen … en zeg alsjeblieft nooit dat we je niet gewaarschuwd hebben !!!!!

JOHNNY GOLD – ALLES

(21 juli 2023) Met zijn allernieuwste single slaat hij deze keer een voor hem wel geheel nieuwe weg in, geen gewone feestmuziek maar, zoals hij het zelf omschrijft “PartyPop” en dat is niet zonder reden, want er zit nogal een verhaal achter de nieuwe single van het enfant terrible van onze Showbizzz !!!!!! Ook een doorgewinterde feestartiest zoals Johnny Gold komt een keertje de ware liefde tegen, zoals al het goede wat hem overkomt is ook deze gebeurtenis iets wat voor hem een speciaal plekje krijgt in zijn muzikaal prentenboek des levens. Als uiteindelijk na zes jaar deze liefde word bekroond met een ro[1]mantisch huwelijk snappen jullie wel dat hij hier ook een muzikaal verhaal van wil maken, maar dan net ff anders als de meeste van zijn tot nu toe uitgekomen singles, bijkomend detail … de track is gereleased op de dag van zijn huwelijk, de videoclip twee we[1]ken later met daarin de beelden van zijn huwelijksdag !!!!!!! Ook deze nieuwe Johnny Gold track is weer gemaakt in de Office Studio van Dylan van der Feen, een muzikale Tovenaar waar we in de toekomst nog heeeeel veel feestelijke producties van kunnen verwachten !!!!!! “Alles” is allesbehalve een saai liefdeslied … het is een feestelijke oerkreet van liefde & geluk over wat hem nu na ruim zestig jaar is overkomen, maarrrrr … wees vooral niet bevreesd … als de witte[1]broodsweken voorbij zullen zijn, het gewone leven weer zal aan[1]vangen en het juinen toch weer de overhand gaat krijgen, zal waar[1]schijnlijk zijn volgende single weer klinken zoals ze altijd hebben gedaan !!!!

DENIIS JONES - WIJ GAAN ALTIJD DOOR - Casper Janssen Music Promotion
DENIIS JONES - WIJ GAAN ALTIJD DOOR - Casper Janssen Music Promotion

JOHNNY GOLD – DE WATERLELIE DANS

(28 oktober 2022) De allernieuwste feesthit van Enfant Terrible Johnny Gold, de ongekroonde Koning van de Nederlandstalige feestmuziek, en ja, alweer de 7e succesvolle productie in de reeks “gouwe ouwe melodietjes in een feestelijk Johnny Gold jasje” Wie is er niet als kind in de Efteling geweest en betoverd door het sprookje van de Indische waterlelies, waarin de behekste sterren als een soort elfjes hun dansje vertonen … Johnny in ieder geval wel en omdat ieder zichzelf respecterend feestartiest een plaatje met een dansje moet hebben gemaakt, zag die ouwe feestjuinert zijn kans schoon !!

De Waterlelie Dans zal tijdens de komende feestperiode dan ook heel Nederland en België in zijn greep hebben, want wat is er leuker dan in plaats van de polonaise in te duiken, dit dansje uit te voeren .. en je hoeft echt geen volleerd danser te zijn om dit te kunnen uitvoeren …
Als jullie gewoon doen wat die ouwe Koning vd feestmuziek zingt, kan er eigenlijk helemaal niks meer mis gaan, Armen in de hoogte, je handjes bij elkaar Draai maar in de rondte, je bent nu bijna klaar
Armen open armen sluiten, iedereen die krijgt de kans
Het leven is een feestje met de Waterlelie Dans

JOHNNY GOLD – EEN KIND ZONDER MOEDER

(20 maart 2020) Johnny Gold – een Kind zonder Moeder. De aller aller allernieuwste feestkneiter van Johnny Gold, de ongekroonde koning van de Nederlandstalige feestmuziek, en alweer de derde succesvolle productie in de reeks “gouwe ouwe tranentrekkers” in een feestelijk jasje. In 1974 lanceerde Mieke, het door Piere Kartner ( Vader Abraham ) geschreven nummer – een kind zonder moeder – en had met deze onvervalste smartlap een grote hit zowel in Nederland als in België, maar liefst 9 weken stond Mieke destijds genoteerd in de Nederlandse top 40, en nog steeds zingt, wanneer je de eerste woorden hoort, iedereen in Nederland en Belgie het refrein moeiteloos mee !! Hoogste tijd voor die ouwe feestjuinert om deze onvervalste tranentrekker samen met topproducer Harald Queens om te bouwen tot een dijk van een feestkneiter, zodat ook de nieuwe generatie weer kan gaan genieten van dit pareltje uit de Nederlandse en Vlaamse muziekhistorie. Na de eerder door hem uitgebrachte feestversies van Manuela ( Jaques Herb ) en Huilen is voor jou te laat ( Corrie Konings ) zal ook deze eigentijdse uptempo uitvoering van dit prachtige nummer er voor gaan zorgen dat overal in Nederland en Belgie de handjes massaal in de lucht zullen gaan en iedereen uit volle borst zal meezingen !!

DENIIS JONES - WIJ GAAN ALTIJD DOOR - Casper Janssen Music Promotion
Mannes - sluit ik mijn ogen Casper Janssen Music Promotion

JOHNNY GOLD – SENTESEKSJUN (PUKKE TAAI)

(16 november 2018) Inmiddels de tweede titel uit de serie ouderwetse hits in een nieuw “Johnny Gold juin jasje” en niet zomaar eentje want in 1965 stond de originele uitvoering “Satisfaction” van de Rolling Stones maar liefst 30 weken in de Nederlandse top veertig waarvan een dikke 5 weken op de eerste plaats!!
Laten we eerlijk zijn, om een buitenlandse taal te beheersen moet je wel op school hebben gezeten, en daar ist eingelijk bij Johnny al stevig mis gegaan, een leraar Engels zal dan ook gedurende deze gehele “Gold” uitvoering zijn wenkbrauwen regelmatig fronsen, want dit is nou niet de Engelse gramatica waar je op school een voldoende voor zal krijgen … maar dat maakt deze track nou echt weer zo’n pure “Johnny Gold feestkneiter” en niemand anders dan HIJ alleen, het enfant terrible van de Nederlandstalige feestmuziek komt er met deze “oene mijne mats tirol” uitvoering nog mee weg ook !!
De wereldberoemde gitaarriff is vanzelfsprekend in stand gehouden door onze ouwe feestjuinert, maar o.a het tempo en arrangement is wel hedendaags aangepast, ook heeft de rockgitaar feestelijk gezelschap gekregen van een live ingespeelde tuba & accordion, dus heeft alles in zich om DE apreskihit van komend seizoen te worden, rrrrammeluhhh !!

JOHNNY GOLD – MANUELA

(25 mei 2018) Toen Johnny tijdens de carnavalsperiode het land doorkruiste, werd het hem steeds duidelijker dat eigenlijk bijna iedereen gewoon lekker simpel mee wil lallen met bekende liedjes, maar dan in een feestelijk arrangement… onze ouwe feestjuinert heeft dan ook besloten de komende jaren een serie van vier onvergetelijke tranentrekkers te transformeren tot hedendaagse feestkneiters!

De eerste in deze serie is er één die iedereen, ongeacht leeftijd, gelijk mee moet kunnen blèren, want in 1971 stond dit liedje boordevol ellende van Jacques Herb maar liefst 23 weken in de Nederlandse Top 40, bereikte uiteindelijk de eerste positie in deze toonaaangevende hitlijst, en geheel Nederland snikte, snuitte en snotterde heerlijk mee. 

Wie anders dan Johnny Gold en topproducer Harald Queens hebben dit brokje muzikale ellende kunnen omtoveren tot een feestkneiter van jewelste? Nog een andere prettige bijkomstigheid is dat dee versie wél goed afloopt… Dus hou je zakdoek bij de hand, al is het met deze versie voor de vele tranen van plezier!!!

Evert Huygevoort - Niemand Anders Casper Janssen music Promotion
DENIIS JONES - WIJ GAAN ALTIJD DOOR - Casper Janssen Music Promotion

JOHNNY GOLD – MEISJE ZONDER NAAM

(15 juli 2016) Zoals iedere zichzelf niet serieus nemende feestartiest, wil ook johnny Gold toch wel minimaal 1 liedje in zijn verzameling wat gaat over de meisjes van plezier .. toen daar zijn buitenbaarmoederlijke artiestenkind Jeroen v Zelst mee aankwam dragen was de keuze dan ook snel gemaakt .. 
Cd singles met zo’n hoog feestgehalte worden er weinig gemaakt, een nummer wat Johnny op het vage lijf lijkt te zijn geschreven, want zoals het Enfant van de Nederlandstalige feestmuziek zelf zegt .. liever een meisje van plezier dan een sjagerijnige  vrouw  !!
Deze nieuwe zilveren pretschijf zal dan ook gretig zijn aftrek vinden bij de party Dj’s en het komende zomerseizoen vaak voorbij komen  denderen in de vele feestcafe’s, niet alleen hier in ons eigen land maar ook bij onze Zuiderburen, en de vele Costa’s waar vakantievierende Nederlanders neerstrijken !!
Als er 1 artiest het predikaat “ongekroonde Koning van de Nederlandstalige feestmuziek” mag dragen dan is dat wel deze ouwe feestjuiner, want  dit is er weer eentje hoor … een feestkneiter van jewelste waarmee de samenwerking tussen Johnny Gold en producer Harold Queens weer op fantatische wijze wordt bekroond !!

JOHNNY GOLD – BIER VROUWEN EN ‘N BROOIKE

(11 november 2015) Met de 11e van de 11 en Carnaval 2016, dat heeeel vroeg valt, weer in het vooruitzicht, heeft het enfant terrible van de Nederlandstalige feestmuziek weer een weergaloze feestknaller opgenomen. 

Johnny Gold is inmiddels in heel Nederland, en natuurlijk Brabant in het bijzonder, uitgegroeid tot een feestartiest waar langzamerhand niks en niemand meer omheen kan … wars van heilige entertainment en showbizzhuisjes, dendert Johnny als Solo artiest al vier jaar door het Hollandse feestcircuit, met het ultieme doel .. alles en iedereen in een vlaag van positieve verstandsverbijstering achter te laten … en er zo voor zorgen dat de feestlokatie drie dagen na zijn optreden nog dampt !!!
Deze nieuwe zilveren pretschijf gaat over welke drie dingen de gemiddelde mannelijke feestvierder bezig houdt alstie weer is een avondje met zijn vrienden van kroeg naar tent, en van tent naar zaal hobbelt …. juist … Bier ….. Vrouwen, en daarna, wanneer de honger toeslaat …. een Brooike !!!
Met deze aanstekelijke feestknaller, waarvan het refrein gelijk al na een keer diep in je achterste hoofdkwabben zit, zal Johnny wederom weer iedere feestvierder aanzetten tot uitbundig meelallen, en heeft hij wederom samen met zijn vaste topproducer Harald Queens weer een dijk van een feesthit te pakken.

Ricado Hanenberg - je vader en moeder - Casper Janssen Music Promotion

JOHNNY GOLD – BUNGA

(3 juli 2015) Het Enfant terrible van de Nederlandse showbizz begeeft zich ditmaal in de schimmige wereld van de Rapperts, Bling Bling en de bijhorende chicks .. en zoals hij zelf zegt … ut beval ome Johnny prima !!!

De single is geproduceerd door Harald Queens, Willem de Wijs, Ruud van Brummelen & kees Verlee en is uitgebracht door VNC Music – Zundert

De videoclip is geregisseerd door Sebastiaan Spijker en geproduceerd door Beyond the Digit, Camera – Sebastiaan Spijker & Emma de Jong, Visagie – Aukje Van Der Pennen.

Johnny heeft in zijn inmiddels vierjarige solo carriere verschrikkelijk veel zin om een echte zomerknallert te maken zoals bijvoorbeeld Kaoma, Jody Bernall of de Venga Boys … maar dan natuurlijk wel op zijn eigen bekende Goldistische wijze !!

Samen met Dj Willem de Wijs is er dan nu eindelijk die heerlijke beachpartyplaat gemaakt “Bunga” zal de komende zomerperiode in Nederland en in de vele andere vakkantielanden waar “Ollanders” zijn veelvuldig door de feestkroegen schallen, want vanaf de eerste seconde willen de dames hopenlijk nog maar 1 ding … dansen, dansen en nog eens dansen, de ongekroonde koning van de Nederlandstalige feestmuziek heeft het weer voor elkaar .. een productie waar de zomer vanaf spettert, inclusief een rappende Johnny Gold !! twee versies op deze single, de Engelse, en de Dutch Remix.

Ricado Hanenberg - je vader en moeder - Casper Janssen Music Promotion

JOHNNY GOLD – HOUDOE HEEE

(6 februari 2015) De track op het nieuwe zilveren pretschijfje van de ongekroonde koning van de Nederlandstalige feestmuziek heeft hij deze keer zelf geschreven en gecomponeerd, en met behulp van zijn inmiddels vaste topproducer Harald Queens is er wederom een feestkneiteer ontstaan die de vele café’s, tenten en zalen weer helemaal dakloos zal gaan maken.
Omdat Johnny Gold net zoals het carnaval, zijn oorsprong vindt in het gemoedelijke Brabant, heeft hij ervoor gekozen om het deze keer dicht bij de deur te houden, en de Brabantse afscheidsgroet “Houdoe” als uitgangspunt te nemen voor deze bijzonder feestelijke en weer zeer herkenbare Johnny Gold Carnavalsproductie.
Zeker niet als afsluiter van de feestavond, maar gewoon als statement dat het Brabantse land met zijn typische woorden en uitdrukkingen altijd garant staat voor een feest, op welk tijdstip op moment dan ook.
Dat de vele landelijk bekende feestartiesten in Brabant hun meeste werk vinden, zegt dan ook alles over de reden dat Johnny Gold deze hommage aan zijn geboortestreek op deze manier tot uiting brengt.
Als tweede track weer een aantal promotie jingles die radio programma makers en DJ’s weer kunnen gebruiken om deze plaat net weer even anders aan te kondigen dan anders… want Johnny is natuurlijk niet voor niets het Enfent Terrible van onze Nederlandse sjoobizzenis!
Ricado Hanenberg - je vader en moeder - Casper Janssen Music Promotion

JOHNNY GOLD – IK LEEF M’N LEVEN (KERST EDIT)

(7 december 2014) Het enfant terrible van de Nederlandstalige feestmuziek heeft zijn laatste feestknallert omgejuind tot een sfeervolle kerstversie … als een tot leven gekomen stripfiguur dendert hij door het kerstlandschap.

Ricado Hanenberg - je vader en moeder - Casper Janssen Music Promotion

JOHNNY GOLD – IK LEEF M’N LEVEN

(24 september 2014) Wederom weer een vrolijke feestknaller van het Enfant Terrible van de Nederlandstalige feestmuziek, dit keer eentje uit dezelfde categorie als “Vuile huichelaar”, “He trut” en ”Ga maar weg” oftewel elkaar aankijken, aanwijzen, en lekker onbezorgd meezingen met deze waanzinnige kroegkraker, want dat het er weer eentje zal gaan worden is wel zo goed als zeker, het zou zomaar eens de echte landelijke doorbraak kunnen worden van Johnny Gold.

Als tweede track een speciale Blokfluit uitvoering van Johnny’s Wit Russische liefde Olga, tis nog nie helemaal goed en op tempo maar ‘t zit een heel eind in de buurt, en voor wie niet te veel eisen stelt klinkt het best nog wel gezellig ook … Olga is inmiddels dolgelukkig dat ze als tweede track op de cd is komen te staan .. en heeft beloofd dat ze al haar blijdschap in de bijbehorende videoclip zal gaan tonen … alle twee !!

Ricado Hanenberg - je vader en moeder - Casper Janssen Music Promotion

JOHNNY GOLD – NEDERLAND…OH NEDERLAND

(30 mei 2014) Ons landje stond in 1988 in vuur en vlam toen onze jongens van Oranje op het EK voetbal de Europeese titel binnensleepte, en André Hazes scoorde een dikke nr. 1 hit met het door Hans van Hemert geschreven “Wij Houden Van Oranje” wat reeds vele jaren als DE voetbalhit in het feestcircuit geldt.

 
Nu jaren later, aan de vooravond van het WK 2014 heeft Johnny Gold, de ongekroonde koning van de Nederlandstalige feestmuziek, het nummer op zijn geheel eiguste wijze van alle muffigheid en stof ontdaan, en er samen met zijn vaste topproducer Harald Queens, een beregezellige, hedendaagse WK/EK feestklapper van gemaakt, waar zelfs André, boven in de Wolkstraat in het Oranjecafé, een blikje bier bij open zal juinen!!
 
Het voor onmogelijk te coveren geachte strijdlied van het gehele Oranje legioen is op fantastische wijze nieuw leven ingeblazen op een manier zoals eigenlijk alleen Johnny Gold het maar zou kunnen…. feest, sfeer en gezelligheid vanaf de eerste seconde, zelfs wanneer onze jongens een puntje laten liggen, zullen de daken van ieder café, de parasols op het plein, of het zeil van iedere feesttent het lkuchtruim kiezen!!
 
Om de toeschouwers van de wedstrijden helemaal door het dak te laten gaan, is er als derde track op het zilveren pretschijfje een scoringsjingle op gezet, die na ieder doelpunt van Oranje door de DJ’s of kroegbazen ingestart kan worden, waarna de volksvreugde helemaal zal losbarsten!!!
Ricado Hanenberg - je vader en moeder - Casper Janssen Music Promotion
Ricado Hanenberg - je vader en moeder - Casper Janssen Music Promotion

JOHNNY GOLD – LALLUH

(23 januari 2014) De ongekroonde koning van het Nederlandstalige feestrepertoire brengt het niveau van het Après-skifeest en Carnaval een flink eind omhoog met zijn nieuwste feestknaller, of zoals hij het zelf zo treffend weet te vertellen “als het verstandelijk uithoudingsvermogen daalt tijdens deze gebeurtenissen, mot je als artiest je teksten er op aan passen” Nou … en dat heeft het enfant terrible van onze feest showbizzenizz dan ook ruimschoots gedaan…

Als je willekeurig een kind uit zijn wandel- wagentje haalt zul je niet veel geduld hoeven hebben voordat het jong deze nieuwe feestknaller vlekkeloos mee zal lallen !! Zoals zijn meeste liedjes gaat deze track ook weer nergens over, maar heeft een feestgehalte van 1000 % … ooit geschreven door de vormgevers van de Brabantse rock en lol band “WC Experience” als kloempenstoemper, maar door Johnny Gold en topproducer Harald Queens muzikaal aangepast en voorzien van een passende tekst zal deze single veelvuldig door de dampende feesttenten en kroegen schallen en zal de hoeveelheid drank het meezingen nooit moeilijker kunnen maken!! Het wachten is nu op het eerste Koninklijke lintje… duhuhh… (VNC Producties)

JOHNNY GOLD – BALLE BALLE

(28 december 2012) In 1977 bracht de Limburgse formatie Total Loss, op het Telstar label het liedje voor het eerst uit, jaren later werd het door het Limburgse duo Jacky en Fabrizio als loonpersing in eigen beheer uitgebracht, toen zijn management Johnny hierover tipte, en hij het orgineel beluisterde was er geen twijfel over mogelijk wat zijn volgende feestknaller zou gaan worden, en liet het wederom op zijn geheel eigen wijze produceren door Nederlands beste feestplatenproducent van dit moment, Waylon vd Heijden !! 

Het zilveren schijfje waar de naam van ras-entertainer Johnny Gold wordt opgezet, veranderd spontaan van cd single naar Pretschijf, en dat is deze keer ook zeker weer het geval, het feest begint al bij het hoesje, en daar houd het niet mee op … maar liefst drie tracks staan er op deze Pretschijf, waaronder een après ski uitvoering en een extended version … oftewel als de swung er goed inzit bij de feestvierders, kunnen ze ruim een halve minuut langer uit hun dak gaan, en dat ze dat gaan doen is wel zeker, want deze productie mag tot een van de beste van deze ouwe feesttijger worden gerekend !!

En of dat het nu hier in ons eigen land is … of in de wintersportgebieden waar de apreski inmiddels tot ware volksfeesten zijn  uitgegroeid … het zal Johnny allemaal braad wurst weeze  …. Juinuh wordt het  !!!

Ricado Hanenberg - je vader en moeder - Casper Janssen Music Promotion
Ricado Hanenberg - je vader en moeder - Casper Janssen Music Promotion

JOHNNY GOLD – JOU HERKEN IK

(6 september 2012) Na aanleiding van een gesprek met Eddy Wally, enkele jaren geleden, heeft Johnny Gold besloten, na de bekendmaking dat Eddy zou stoppen, een nieuwe bewerking te maken van één van zijn lievelingsliedjes “Jou Herken Ik Met Gesloten Ogen”. Natuurlijk deed Johnny dit op geheel eigen wijze in een heerlijk “Goldfinger” arrangement. Wat ons betreft kunnen de voetjes van de vloer…

Meer info over mijn diensten?