Selecteer een pagina

RITA YOUNG

RITA YOUNG – IK BEN EEN VROUW

(26 augustus 2022) Ik ben een vrouw is die nieuwe single van Rita Young.

Rita, die inmiddels 78 jaar oud is, doet haar naam nog steeds eer aan.
Ondanks haar leeftijd staat zij, na ruim 60 jaar, nog met grote regelmaat op de bühne in het land en heeft zij nog een grote aanhang met fans.

Speciaal voor haar fans komt zij nu met de autobiografische single “Ik ben een vrouw”.

De single is op het lijf geschreven van Rita Young en vertelt wie zij is en hoe zij in het leven staat.

Een moeder, een vrouw, een vriendin en daarnaast de artieste die zij graag wil zijn.

De single is een lekker uptempo liedje met Country invloeden, wat Rita ook weer bij haar roots brengt.

Ze begon ooit immers als de Vlaardingse Ria Valk en heeft Country altijd in haar hart gesloten en zong in haar carrière veel countrymuziek.

De single is geschreven door John Collee en het Arrangement is van Arjan Venemann.

Bij deze nieuwe single is er ook een videoclip gemaakt door, Ron Schmid welke in het Museum van Overschie in Rotterdam is opgenomen.

Op de single is ook een tweede track opgenomen. “Een echte vriend” zingt zij samen met Perry Zuidam.
Rita en Perry zijn, naast collega’s ook al jarenlang vrienden en dit bezegelde zij met dit duet.

DENIIS JONES - WIJ GAAN ALTIJD DOOR - Casper Janssen Music Promotion

RITA YOUNG – VAARWEL LIEVE SCHAT

(26 juni 2020) Ze weet maar niet van ophouden, en waarom zou ze? Zelfs in coronatijd weet zangeres Rita Young volle tuinen te trekken. Naar haar optredens in de zorghuizen van o.a. de Argos Zorgroep wordt door de ouderen reikhalzend uitgekeken. En ook al moeten zij vanachter de ramen van hun zorgwoning het optreden in de binnentuin of voor het zorgcentrum gadeslaan, het plezier en de afleiding zijn er niet minder om.

Een nieuwe single uitbrengen in deze periode is dan ook geen gok maar een weloverwogen keuze van de geboren en getogen Vlaardingse: “Ik mag mij verheugen op een grote schare trouwe fans die al mijn liedjes mee kunnen zingen. Om hen daarvoor te belonen én omdat ik ze in deze moeilijke tijd ook graag blijf steunen en bezoeken, heb ik het nummer ‘Vaarwel Lieve Schat’ ( ik ben jouw leugens meer dan zat) opgenomen. Als klein kind zong ik altijd mee  met een liedje van Caterina Valente; ‘Mahl Sehn Kapitan’.  Ik kende alleen maar die ene regel, en dat was tevens de titel was, dus die herhaalde ik steeds. Zanger/tekstschrijver Perry Zuidam hoorde hiervan en maakte, samen met Laurens van Wessel die het arrangement en de opname verzorgde, een eigen versie op het liedje van Valente wat, ondanks wat de titel doet vermoeden, een vrolijke meezinger is geworden, zo’n oorwurm die hele dagen in je hoofd blijft zitten. Laurens van Wessel speelt accordeon en gitaar en neemt samen met Bianca Folkers de back-vocals voor zijn rekening.”

Rita Young, inmiddels 59 jaar in ‘het vak’, is zowel presentatrice als allround zangeres, kortom een vakvrouw! Haar repertoire bestaat uit mooie meertalige ballades, evergreens, country & western en feestrepertoire. Ook heeft ze aan de wieg gestaan van succesvolle artiesten als Duo Helemaal Hollands, Frans Bauer, Vinzzent en vele anderen.  Inmiddels doorgebroken jonge artiesten als Tessa Sunniva (Anastasia) en Noortje Herlaar (Mary Poppins) begonnen hun carrière bij Rita’s Vlaardings Songfestival. Over haar leven schreef oud-journalist Rein Wolters vorig jaar een bijzonder, letterlijk open boek.

Rita Young organiseerde ook veel acties voor diverse goede doelen, meestal met medewerking van een keur aan artiesten waaronder haar goede vriend Lee Towers.

DENIIS JONES - WIJ GAAN ALTIJD DOOR - Casper Janssen Music Promotion
DENIIS JONES - WIJ GAAN ALTIJD DOOR - Casper Janssen Music Promotion

RITA YOUNG – LIEFDE VOOR EEUWIG

(8 maart 2019) 75 jaar en 57 jaar ervaring op de bühne betekend voor Rita Young groot feest.

Om deze reden dook de Vlaardingse zangeres weer de studio in om haar nieuwe single “Liefde voor eeuwig” op te nemen.
Het lied wat grotendeels slaat op het leven van Rita is geschreven door Frans Bauer, die speciaal voor deze gelegenheid het nummer schreef.
Het arrangement is gemaakt door Laurens van Wessel, welke ook de productie voor zijn rekening heeft genomen.

Dat Rita Young haar naam eer aandoet is wel te horen op de nieuwe single, want ondanks haar 75 jarige leeftijd is haar stem nog steeds in top conditie.

De nieuwe single is een lekker up tempo stuk, wat goed in het gehoor ligt en waarop goed gedanst kan worden.

Tevens zal op haar Jubileumfeest, op 10 maart, in de stadsgehoorzaal van Vlaardingen de biografie van Rita Young verschijnen in de vorm van een boek welke is geschreven door oud Journalist en Boekschrijver Rein Wolters.
Op deze dag zal ook haar single verschijnen.

Rita Young is inmiddels 57 jaar actief in het artiestenvak, naast dat zij al zoveel jaren zelf als zangeres veel soorten genres bezingt, organiseert zij ook vele verschillende shows. Ook was zij de oprichtster van het Vlaardings Songfestival waar onder andere Frans Bauer, Marco Borsato en helemaal Hollands hun eerste optredens verzorgde.

Ook zet Rita zich altijd goed in voor vele goede doelen zoals onze ouderen,  mensen met een beperking en vele andere doelen waardoor Rita in 2003 is onderscheiden de Gouden speld van de stad Vlaardingen en een Koninklijke onderscheiding.
Rita staat anno 2019 nog zeer regelmatig op de bühne en is zij nog steeds zeer actief in het vak.

Meer info over mijn diensten?